Nytt klocksläpp: DALTON 2 CHRONOGRAPH 41

Under Maj-Juni planeras lanseringen av MALMs 2021/2022 års kollektion. Först ut introduceras en uppdaterad version av Daltonkollektionen - Dalton 2.

Dalton 2 har mycket gemensamt med sin föregångare såsom urverket från Seiko, klockans boett och storlek. Dock introduceras en ny nivå av detaljrikedom och finish i klockans urtavla med förhöjda siffor och index i metall.

- Med en ny leverantör på urtavla och visare har vi kommit åt en nivå på finish och design som vi inte kunnat leverera tidigare. Vi har försökt bibehålla Daltons grunddesign och DNA men samtidigt nå fler nivåskillnader i urtavlan som gör klockan ännu mer spännande. Vi har höjt siffror och index ganska så rejält med 0.85 mm och lagt en fin, horisontell borstning ovanpå som ger dem en fin struktur. För den som kan sina patchar i flygvapnet ser att index vid kl 12, 3, 6 och 9 har samma form som Draken-, Viggen- och Gripenpiloter bär på sin flygoverall, kommenterar Marcus Malm.

Likt Dalton 2018/2019 års version återfinns t.ex. varvräknaren från J35 Draken i klockans nedre subdial. Subdialernas visare har fått en smalare utformning för att ge en tydligare avläsning mot index. Även Gripensilhuetten i kronografens centerpositionerade sekundvisare finns kvar. 

Lysmassan som används i klockans tim- och minutvisare (samt upphöjda index) är den kraftigaste av alternativen från Swiss Super LumiNova; C3. Den är i grunden vit men upplevs lite åt det lätt gröna hållet i dagsljus. Lysmassan har fått stora ytor i tim- och minutvisare som gör klockan extremt lättläst och tydlig i mörker med ett starkt, grönt sken.

 

Dalton 2 är limiterad till 200 st av vardera färg (svart och mörkblå) och den svarta urtavlan kan fås med såväl Silver- som svart boett. Kollektionen släpps den 13e Maj klockan 12.00 och det första klockorna planeras att levereras vecka 20-21. Varje klocka monteras på beställning hos MALM i Linköping och 5 års garanti medföljer.