MALM Watch Group gör förvärv – Skövde Urteknik AB nytt dotterbolag

Sedan idén om ett svenskt pilotklockmärke förverkligades 2018 har det hunnit hända en hel del för MALM. I takt med att MALM växer och utvecklas ställs högre krav på oss som verksamhet och organisation. Vi lär oss tillverka ännu bättre klockor för varje år som går och försöker hela tiden flytta fram nivån på våra produkter och administrationen runt dem. Det är ett mycket motiverande arbete som ger mersmak och har skapat ett större engagemang för svenskt urmakeri och klocktillverkning i stort.

Idag har MALM ett nära samarbete med Urmakarskolan i Motala som arbetar enligt WOSTEP-programmet (Watchmakers of Switzerland Training and Educational Program). Urmakarutbildningen i Motala är en av 13 WOSTEP-program i hela världen och ger varje urmakare en internationell utbildning enligt högst tänkbara standard. Samarbetet går ut på att erbjuda regelbundna praktikplatser hos MALM för att ge framtidens urmakare insyn och inspiration till svensk klocktillverkning.

Produktion av kvalitetsklockor går hand i hand med en fungerande serviceverksamhet och kompetensförsörjningen av välutbildade urmakare är ovärderlig för MALM, både idag och för framtiden. Allt eftersom MALM vuxit sig större och volymen av sålda klockor stegvis ökat från år till år har vi känt ett behov av att investera i en topputrustad och fungerande serviceverksamhet med plats för fler urmakare.

Under sommarhalvåret 2022 påbörjades därför ett förvärv av en av Sveriges mest välrenommerade serviceverkstäder – Skövde Urteknik. Denna etablerade och certifierade serviceverkstad har sedan 1995 styrts med varsam hand av dess grundare Lars Palm, som i samband med försäljningen till MALM Watch Group går i pension 78 år gammal. Det är med stort engagemang och respekt för Urteknik som vi väljer att vidareutveckla klockverkstaden som har anor från urmakeriverksamheter i Skövde sedan tidigt 1900-tal.

En av Sveriges mest välrenommerade serviceverkstäder 

Urteknik har sedan starten 1995 varit officiellt servicecenter för TAG Heuer i Sverige. Sedan 2013 är man även certifierad för OMEGA och innehar den högsta certifieringsnivån för fristående servicecenter. Utöver dessa fina schweiziska klockmärken är Urteknik certifierade för EBEL, Tissot och Certina och utför såväl underhållsservice som fullservice inom samtliga modeller. Urteknik har möjlighet att utföra service av fler varumärken såsom Zenith, Longines, Rado, Oris samt en mängd olika vintage klockor.

Urteknik utför idag service på uppdrag åt majoriteten av Sverige klockbutiker och återförsäljare av schweiziska lyxklockor och kvalitetsur. Ett första steg i att utveckla Urteknik är att göra denna klockverkstad mer tillgängligt för privatpersoner och erbjuda högklassig service som är rättvis och transparent prissatt. Som kund vill vi att du ska känna dig trygg i vem som utför service av din klocka och att du betalar rätt pris för arbetet.

Hur du går till väga för att skicka in din klocka för service läser du på www.urteknik.com. 

Har du några frågor eller funderingar till Urteknik så når du dem och dess urmakare på service@urteknik.se och telefon 0500-48 25 60.